dinsdag 5 juni 2012

Aangekomen in de Solent

Hoewel we gisteren pas in Brighton aankomen besluiten we vanochtend om toch maar direct door te varen naar Chichester, dat is het plan althans. De voorspellingen voor de komende week zijn slecht, met harde wind uit het zuidwesten, en daar hebben wij dus niets aan. In de Solent kun je wel makkelijk van de ene leuke plek naar de andere, met voldoende beschutting van onder andere het eiland Wight. Vandaag komt de wind uit het zuiden, net goed genoeg om zeilend onze bestemming te bereiken.

De tocht gaat snel, we tikken af en toe de 11 knopen over de grond aan. Maar de golfslag is vervelend, Het Kanaal lijkt hier wel een grote klotsbak. Jesse denkt er net zo over, en nadat gisteren Nicole een emmertje vulde, gaat Jesse vandaag al puzzelend op de iPad voor het eerst in zijn leven over z'n nek. En dat is even schrikken;-)


Op deze website (of via het menu boven) kun je bijna altijd zien waar we ons bevinden, meestal ook tijdens het varen. Het plaatje geeft tevens aan hoe we precies varen. En nee, ik lig niet te slapen als we daar bijna op Wight aanspoelen, maar vanwege het snel veranderende weer durf ik het toch niet aan om via het droogvallende kreekje naar Bembridge te varen. Ook Chichester hebben we al afgeschreven vanwege de onbekendheid met het water, en dus proberen we het in Portsmouth. De entree is spectaculair, we varen af en toe met 10 knopen surfend op een golf de haven binnen, maar liggen praktisch stil vanwege de sterke uitgaande stroming. Een heel aparte gewaarwording. De eerste haven, Gunwharf,  is vol, en dus meren we af in de wat minder gezellige Gosport Marina. De komende twee weken blijven we hier in de buurt, op zoek naar leuke (anker)plekjes. De 17e arriveert de vader van Nicole, dan gaan we op weg naar de West Country.

4 opmerkingen:

 1. Hee yme en nicole, Wow wat een respect zeg. Heel veel plezier en Nicole die emmer is zeker voor de stress in December. Heleen en ik maken het goed en wij durfen niet te komen hoor met dit soort verhalen. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We kunnen ook wel een weekje stil liggen hoor;-), dus pak het vliegtuig maar een keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pieter Schueler ostrea6 juni 2012 om 15:35

  Hoi yme, wij liggen op beter weer te wachten in Oostende. Het is behoorlijk koud geweest hier maar we hebben de tijd. We bellen wel even als we op de solent zijn voor een borrel. Gr. Pieter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezien de weerberichten duurt het nog wel even voordat jullie deze kant opkomen denk ik. Al zou wat meer Nederlanders in de pub geen kwaad kunnen wanneer zaterdag het EK begint;-)

  BeantwoordenVerwijderen