zaterdag 16 juni 2012

Met de bus, varen naar Beaulieu, veel wind en wandelen

Cowes bevalt ons heel goed. Het sfeertje is top en er is veel te zien, waaronder de mooie J-klasse schepen die aan het verzamelen zijn voor enkele regatta's in de buurt. Op onderstaande foto zie je er één varen, maar volgens Jesse zijn de snelvarende veerboten veel interessanter;-)


In Cowes hebben we vanuit de kuip goed zicht op het bus- en veerbootsation en dus wil Jesse zo'n 10x per dag met de bus op pad. "Bus in" is dan het commando. Aangezien we Cowes moeten verlaten op vrijdag vanwege de Britse IRC-kampioenschappen pakken we op donderdag de bus voor een rondje eiland. Het liefst zo vaak in de bus dat zelfs Jesse weer naar de boot wil. En dat lukt. Een speeltuin in Newport, warme chocolade in Yarmouth, en klimmen bij de The Needles is voldoende om Jesse de bus niet meer in te krijgen.Op vrijdagochtend vertrekken we op tijd uit Cowes voor een kort tochtje naar de Beaulieu River, om prachtig te gaan liggen bij Buckler's Hard. De voorspelde wind is hard, windkracht 8, en met de genua deels uitegrold motorzeilen we naar de monding van de rivier. De rivier zelf is prachtig, met hele mooie landhuizen en vele leuke bootjes. Wanneer we net een droge periode krijgen leggen we aan en gaan we na een lekkere lunch in de Yachtmans Bar van het Master Builder's Hotel direct een lange wandeling naar Beaulieu maken. Ook weer een typisch Engels plaatsje waar we ons goed vermaken voordat we het modderpad langs de rivier aflopen op weg terug naar de boot.


Gezien de voorspelde storm voor zaterdag, zullen we zondag pas vertrekken vanaf Buckler's Hard, hoogstwaarschijnlijk naar Lymington zodat Carel, de vader van Nicole, daar aan boord kan komen om tien dagen met ons mee te zeilen richting de West Country.

3 opmerkingen:

  1. Het is erg leuk om jullie verhaaltjes te lezen. Hoop dat jullie ermee doorgaan. Het inspireert om onze eigen plannen door te zetten. Goed weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar gaan we zeker mee door, en we vonden het zel ook altijd leuk om de verhalen van anderen te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En thuisblijvers vinden het ook erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen