maandag 18 juni 2012

Overal ter wereld (nood)berichtjes kunnen sturen en ontvangen

Voor het tochtje van vandaag, van Lymington naar Yarmouth, is het niet nodig, maar aangezien we met de boot ook op plekken kunnen komen waar er geen wifi, VHF of mobiele telefoon ontvangst is moeten we uit veiligheidsoverwegingen toch een andere oplossing hebben. Gelukkig zweven er verschillende satellietsystemen boven de aarde, één daarvan is Iridium. DeLorme heeft net een slim apparaatje op de (nu ook Europese) markt gebracht dat ons in staat stelt om via die satellieten overal ter wereld tekstberichten, emails, locatie-updates en tweets te kunnen versturen en ontvangen. De inReach for Smartphones werkt simpel via Bluetooth en een app op de iPhone, iPad en/of Android. Het is makkelijk draagbaar, drijft en is waterdicht. Carel, de vader van Nicole, bracht het apparaatje gisteren mee uit Nederland en vandaag ben ik gaan testen.


Naast het kunnen versturen en ontvangen van berichtjes, heeft het apparaat ook een grote SOS-knop voor het geval dat we hulp nodig mochten hebben. Wanneer Jesse die per ongeluk indrukt dan rukken de reddingsdiensten uit, ongeacht waar we zijn. Gelukkig zit er een kinderslot op en zullen ze eerst nog even vragen wat er precies aan de hand is door een berichtje te sturen;-)

Satelliettelefoons waarmee je vergelijkbare dingen kunt zijn er natuurlijk al veel langer, maar deze oplossing kost een heel stuk minder. 250 euro voor het apparaat, en (vanaf) 8 euro per maand voor het abonnement. Als je er meer over wilt weten kun je altijd op mijn oude weblog terecht waar Ben Ellison je tegenwoordig helemaal op de hoogte zal houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten