donderdag 19 juli 2012

Een paar dagen feest in Camarinas

Na de wat langere tocht richting Corme is het tripje naar Camarinas lekker kort en ook mooi zeilen. De dorpen hier blinken niet uit in schoonheid, maar over het algemeen zijn ze wel lekker rustig. Behalve rond de 16e juli, dan is het overal feest. En dat zul je horen. Dan wordt de beschermheilige van de vissers en zeevaarders, Carmen, geëerd. Gigantische podia worden opgebouwd, een grote kermis in het dorp, heel veel herrie, maar weinig mensen die erop afkomen. Beetje apart. Maar overdag wel een gezellig sfeertje.


Wanneer we nog voor het late begin van de festiviteiten willen gaan slapen ontdekt Nicole iets bewegends tussen het dekraam in de hut en het schuifgordijn daar onder. Nu al kakkerlakken....? Uiteindelijk loop ik met een zaklamp het dek op om door het raam te kijken, blijkt deze op de ventilatiestand te staan waardoor de wind af en toe voor wat beweging zorgt... Desondanks doen we de hele nacht nauwelijks een oog dicht vanwege de harde muziek van verschillende kanten.

Elke ochtend staan we op met lekker weer, dat is geen straf. Het voelt ongeveer zoals op onderstaande foto wanneer we de schuifdeur openzetten en de kuip in lopen.


Volgens het vaste ritueel haal ik samen met Jesse brood en croissants, en maken we korte tussenstops in speeltuinen of op andere plekjes waar een beetje gespeeld kan worden. Bij voorkeur met uitzicht op de eindelijk weer met veel zweet en tranen gepoetste boot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten