zaterdag 28 juli 2012

Op weg naar Combarro heeft de vaargids altijd gelijk

Na twee dagen Caraminal zijn we toe aan iets nieuws en maken we ons op voor een lekker zeiltochtje naar de volgende ria. Het plan is om te stoppen bij San Vincente, daar lijken ze een zwembad voor de kleintjes te hebben. We kruisen de ria de Arousa uit, en dat is een feest met goede wind en nagenoeg geen golven. Aangekomen in San Vincente blijkt dat de beschrijving uit de vaargids goed klopt, er is weinig ruimte om te manouvreren. Ankeren zou kunnen, maar met de harde wind die we verwachten hebben we daar geen zin in. Na een korte onderhandeling met de havenmeester blijkt de prijs van een (dubbele) ligplaats ook zo hoog te zijn dat we verder zeilen. Jammer, want het zag er erg leuk uit.

Een uurtje later arriveren we in Sanxenxo, een plek waarvan de vaargids zegt dat het een toeristische plek is en de muziek ook in de nacht goed te horen is. Het strand ligt inderdaad overvol, en de terrasjes zijn goed bezet. We liggen aan het eind van de bezoekerssteiger, dus we verwachten dat het met onze nachtrust wel goed zal komen. Eerst gaan we nog op zoek naar een plek om te eten, maar dat is in Spanje toch erg lastig met kleine kinderen die honger hebben op de Nederlandse tijd. Morgen maar weer de Cobb opstarten, geen straf overigens.



Na een onrustige nacht, het geluid van de discotheken komt over het water tot een uur of zes in de ochtend toch bij ons naar binnen, verlaten we deze haven op tijd om de ria de Pontevedra verder in te varen naar Combarro. Dat is een erg leuk gerestaureerd vissersplaatsje, prima haventje, en goede terrasjes met aangrensende speeltuin. Alles wat we nodig hebben voor de komende dagen dus. Terwijl ik dit schrijf komt de Cedo Nulli aanvaren, die hebben straks ook vast wel zin in een borrel en een Cobbje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten