dinsdag 31 juli 2012

Wassen in Vigo na een eerste stop bij de mooie Cies eilanden

Combarro was een heerlijk beschut plekje om te liggen, met een erg mooi gerestaureerd dorpje vol leuke terrasjes, speeltuinen en een klein strandje.


De aankomstborrel met de Cedo Nulli is weer gezellig, de kinderwagens blijken ook nog een nachtelijk nut te hebben.


Omdat Gitte, Eric en Lotte donderdag weer terug naar Nederland vliegen willen we toch wat meer laten zien van de ria's, en dus vertrekken we richting de ria Aldan of zelfs direct naar de Cies eilanden waar we de vergunning eindelijk voor binnen hebben. De wind(richting) zegt dat we Aldan (tip van de Ostrea: een-na-laatste strandje aan de rechterhand) voor nu nog even overslaan. Dus gooien we om een uurtje of vijf het anker uit voor een Carieb-achtig strandje in dit natuurpark. Je zou zo het water inspringen, ware het niet dat de temperatuurmeter slechts 18 graden aangeeft, iets te koud dus voor ons. We gaan het witte strand met het zachte zand op, en houden goed zicht op de boot. Het waait nog hard, dus je weet maar nooit of deze stil blijft liggen hebben we geleerd... Een Spaans bootje vertrekt zelfs na vier keer een krabbend anker.


Als de wind na het eten (de Cobb draait overuren) zakt voelen we ons de koning te rijk in deze baai en hebben we een heerlijk heldere avond aan boord met een prachtig uitzicht. Gedurende de nacht voel ik me echter steeds onrustiger, buiten belicht een felle maan de contouren van het eiland door een steeds dikker wordende mist. Als ook de wind draait en toeneemt besluit ik maar buiten te gaan liggen, genieten van de misthoorn die het geheel lekker sprookjesachtig doet aanvoelen.

Naarmate de zon het overneemt van de maan liggen we steeds rustiger en zoek ik toch nog even het normale bed op. Na het ontbijt overleggen we, en gezien de dichte koele mist steken we over naar Vigo voor een middagje wassen, zwemmen en terrasjes pakken. Wij gaan zeker nog terug de ria de Pontevedra in, en ook ook de Aldan en de Cies zullen we de komende weken vaker bezoeken voordat we verder varen naar Portugal begin september. Een aantal Nederlandse vertrekkersboten (ook met kinderen) liggen inmiddels in La Coruna, dus die zullen we hier vast wel tegen gaan komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten