zaterdag 22 september 2012

Het voelt toch meer als vakantie in de Algarve

Na een lange nacht zeilen moeten we eerst even bijkomen, nu nog bij Lagos Marina dus. Hennie ten Dam heeft voor de deelnemers aan de Zeilen Atlantische Toertocht een mooie korting bedongen, en hij is zo vriendelijk geweest ons ook op de lijst te zetten;-) De Algarve heeft een aantal mooie plekjes en één daarvan is Alvor, wel bijna 3 mijl vanaf Lagos. Daar gaan we dus heen en nadat we de gezellige vloot Nederlandse boten bij de ingang passeren kunnen we via een soort klein waddengebied nog net een ankerplek vinden voor het dorpje.


Al snel duiken we de kant op en lopen we een rondje door het dorp. Om vervolgens natuurlijk te eindigen op een fijn terras aan het strand, met uitzicht op de boot. Het duurt niet lang of daar zien we de crew van de Sailaway aan komen lopen, en Jesse gaat uit zijn dak als hij ze begroet en meesleept naar het terras.


Wat volgt is een heerlijk avondje eten aan het strand waarbij alle kids zich prima met elkaar vermaken, en we concluderen dat de Algarve de vakantiestemming er goed in doet zetten.

We liggen hier ook omdat een neef van Nicole aan boord komt voor een dagje, samen met vrouw en een kindje van Jesse zijn leeftijd. Ze zijn in de buurt op vakantie. Maandag gaan we dan waarschijnlijk weer een andere plek opzoeken, en dat zou best wel eens Portimao kunnen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten