dinsdag 13 maart 2012

Alles op de iPad

Een van de meest interessante ontwikkelingen op het gebied van elektronische navigatie is wat mij betreft de integratie met de apparaten die je dagelijks gebruikt, zoals de iPhone en iPad. Met het installeren van een kaartplotter heb ik vorig jaar bewust gewacht, dit aangezien Raymarine een nieuw produkt (de e7) op de markt zou brengen welke ook draadloos werkt via de iPad of iPhone. Hieronder het resultaat: navigatie, radar en AIS (ook) op de iPad.

Binnenkort kun je de kaartplotter ook direct aansturen vanaf de iPad, helemaal handig. Voor nu heb ik daar een andere oplossing voor, de iMux. Met dit aparaat kan ik, wederom draadloos, bijvoorbeeld de stuurautomaat bedienen via het programma iNavx op de iPhone of iPad.

4 opmerkingen:

 1. Yme,

  Waar heb jij de imux besteld? Ik wil hem ook hebben maar via de Brookhouse site zeggen ze dat niet (meer?) leveren. Weet jij een NL alternatief?

  Mathieu

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, daar heb ik ook lang op moeten wachten. Is letterlijk een wachtlijst, en moet uit Nieuw-Zeeland komen. Er zijn alternatieven, zeker als het aansturen van je autopilot niet een harde eis is. Zie bijvoorbeeld deze blogpost over de Comar en Digital Yacht: http://www.panbo.com/archives/2012/01/wireless_data_appliances_comar_nmea-2-wifi_dy_ais_lifeguard_.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. OK: dan ga ik wel voor die van shipmodul: heeft inmiddels ook een wlan-versie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, nog niet eens gezien dat ze die eindelijk hadden. Ik had de USB versie op mn vorige boot. Als ik het zo snel even bekijk zou die ook prima moeten werken met een autopilot.

  BeantwoordenVerwijderen