maandag 25 juni 2012

Een paar dagen verwaaid in Weymouth liggen is geen straf

De afgelopen dagen lagen we verwaaid in Weymouth. Voor mijn vader natuurlijk wel jammer, maar hij geniet toch wel en wij ook. We doen alles lekker rustig aan. De daginvulling bestaat uit een korte wandeling met kinderwagen en rollator, spelen op de kermis of in de indoorspeeltuin, op zoek naar een plek om te lunchen of te dineren, dan terug naar de boot voor de (middag)slaapjes van Jesse en opa. Daarna weer op pad.

Weymouth is het plaatsje waar in juli de Olympische Spelen worden gehouden voor wat betreft de watersport. We zien dagelijks het Franse team uitvaren om te trainen. Ook bij windkracht 8 zijn zij op het water te vinden.


We boffen dat precies in het weekend dat wij er zijn de jaarlijkse reünie van veteranen wordt gehouden. Op het strand wordt de landing in Normandië nagespeeld. Heel spectaculair, gelukkig vallen er geen doden. Er is een optocht met oude legervoertuigen en een parade. In Engeland worden militairen op handen gedragen, ze krijgen veel respect. In de Eerste en Tweede Wereldoorlog zijn er veel soldaten gesneuveld. Ook nu neemt Engeland natuurlijk nog actief deel in Afghanistan. Jesse mag met Sergant Slingsby op de foto. Jesse doneert gelijk zijn spaarcentjes.


In de haven liggen we dubbeldik. Voor ons hebben we uitzicht op het tallship The Pelican of London, welke tijdens Sail 2010 in Amsterdam was. Achter ons ligt het opleidingstallship Royalist. Voor Jesse het piratenschip, maar dat komt door Pieter van de Ostrea die dat schip eerder in Cowes zo noemt. Er komt iedere week een nieuwe bemanning van 'sea cadets' aan boord. Ze klimmen in de touwen en wij staan er van te kijken hoe jong ze zijn. Of wij worden gewoon oud.


De laatste dag in Weymouth doen we ook nog even de was en schrobben het dek, terwijl opa ondertussen met Jesse in de draaimolen gaat. De auto's waren gisteren nog stoer, maar vandaag toch een beetje kinderachtig. Jesse heeft zijn zinnen gezet op de flightsimulator, dus zijn papa wordt opgetrommeld. Hij vond het prachtig, uiteraard wel bij papa op schoot.


Ondanks de wind uit de verkeerde richting gooien we vandaag los om naar Torquay te varen.

1 opmerking:

  1. Hoi, goede vaart gehad? Het wordt eindelijk echt lekker weer. Kunnen jullie een foto van jullie drietjes plaatsen voor, op of naast de boot? Dan kan ik een leuke snelkoppeking maken....

    BeantwoordenVerwijderen