dinsdag 26 juni 2012

Krabben vangen en piraten kijken in Brixham

Ondanks de wat lastige windrichting besluiten we in de middag toch weg te varen uit Weymouth en de Engelse Riviera te gaan bezoeken. Het is een lekkere (deels motor)zeiltocht door Lyme Bay nadat we eerst de roemruchte Portland Bill op het juiste moment via de binnenbocht passeren. Carel denkt last te hebben van een te laag suikerniveau, maar dat lijkt achteraf toch zeeziekte te zijn. Hij ligt de hele tocht rustig op bed, Nicole is uiteindelijk de enige die haar lunch kwijtraakt nadat ze denkt dat Jesse zich niet helemaal goed voelt. Maar hij houdt zich prima en valt in slaap vlak voordat we rond negen uur aankomen in Torquay.


Wanneer we wakker worden hangt er een dichte mist over Torbay en Torquay heeft daardoor niet echt een gezellig aanzicht. Aangezien ik twee lekkages op te sporen heb gaan Carel, Nicole en Jesse met het treintje op zoek naar sporen van Agatha Christie. Eenmaal terug op de boot maken we snel de beslissing om de baai over te steken naar Brixham. Een veel sfeervoller plaatsje, en we vinden een prima ligplaats.


Al snel lopen we richting het stadje om lekker iets te gaan eten, te kijken naar het 'piratenschip' van Sir Francis Drake (The Golden Hind), en natuurlijk om de plaatselijke jeugd krabben te zien vangen.


Carel stapt donderdag in Exeter op het vliegtuig naar huis dus waarschijnlijk dat we morgen nog een kort tochtje naar Dartmouth maken, kan hij die echte zeezeilbestemming ook weer afvinken;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten