donderdag 17 januari 2013

We zijn weer compleet!

Eindelijk zijn we weer lekker met z'n driejes op pad. Nicole en Jesse hebben een goede vlucht gehad, en na een gezamenlijke diner gaat Eric weer naar huis, terug de kou in. Jesse duikt als vanouds zijn speelhut in en lijkt nauwelijks last te hebben van een jetlag. Ook aan mij is hij snel weer gewend, al hing hij op het vliegveld wel stevig bij z'n mama om de nek nadat hij mij glimlachend tegemoet kwam in de kinderwagen. Wij ruimen de boot opnieuw in, geven veel van de overgebleven voorraden aan de vrouwlijke poortwachter, en laten de boot grondig schoonmaken door enkele van de lokale mannetjes die regelmatig vriendelijk komen vragen of ze nog van dienst kunnen zijn. De eerste dagen liggen we nog lekker aan de gezellige kade van Nelson's Dockyard. Naast de Icon, van de Nederlander Ton van Dam. Jesse speelt op het terrein, de vele kannonen zijn favoriet. Het grijpertje waarmee we tijdens de overtocht nog alle vliegende vissen verwijderden gebruik ik nu om de vele speelgoedballetjes uit de loop van het kanon te halen.


Vervolgens verhuizen we voor een laatste nachtje English Harbour weer naar de Freeman Bay, alwaar er een paar heerlijk rustige strandjes zijn en Jesse de kou en de sneeuw alweer heel snel vergeten is. We zwemmen en scheppen wat af, wat is het heerlijk om in de Carieb te zijn. Met de eigen boot!


Ikzelf heb allerminst de drang om weer (ver) te gaan varen na die drie weken op zee, maar we willen toch ook nog wat andere plekjes zien. Vanaf de 26e zijn we twee weekjes in Sint Maarten, tot die tijd dus kleine tochtjes in die richting. Vanochtend gooien we los richting Deep Bay (nog steeds Antigua), het is een heerlijk zeiltochtje zonder al teveel golven. En vol met mooie kleurwisselingen en kleine eilandjes op het water.


We ontwijken het wrak van de Andes, leggen de boot vlak bij het strand voor anker, en Jesse vaart het bijbootje vervolgens vakkundig door de branding het strand op.


Na een lunch bij Andes, een heerlijk open lucht restaurant op palen in het water, zitten en lopen we de rest van de dag over het strand en zwemmen wat in de zee. Hier blijven we nog maar even, de gratis wifi helpt ook;-)2 opmerkingen:

  1. Wow, flink jaloers!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Margo en Patrick19 januari 2013 om 13:24

    Goed gedaan zo met zijn twee-en! Jammer dat de eindbestemming wijzigde... maar een caribische borrel zit er vast nog wel in...ooit... ergens..., groet margo en patrick

    BeantwoordenVerwijderen