woensdag 23 januari 2013

Uitzicht op Nederland vanaf een spannend plekje

We liggen inmiddels op Sint Maarten, vanwege de slechte internetverbindingen konden we niet eerder verslag doen van alle mooie belevenissen op Nevis & St. Kitts. Al kunnen we over Nevis redelijk kort zijn, daar brengen we een heerlijke dag door aan het strand, eerst bij een nagenoeg verlaten hotel, vervolgens bij de gezellige Sunshine Bar en daarna bij het zeer luxe Four Seasons Hotel.

De dag erna willen we verder varen naar St. Kitts, maar als we aankomen in Basseterre ziet dat er zo druk en onaangenaam uit dat we lekker verder varen naar Sandy Point. Dat is vervolgens zo saai dat we nog wat verder varen, naar een plek waarover de Leewards Islands gids erg enthousiast is. Dieppe Bay. Het invaren blijkt echter niet eenvoudig te zijn, tussen twee riffen door volgens de gids. Maar de kaart zegt wat anders. We volgen onze ogen en de kaart en op korte afstand van het strand gooien we het anker uit om per bijboot advies in te winnen bij een lokale visser, David, die vanaf het strand al aanwijzingen geeft. Daarna varen we nog een stukje verder de baai in en liggen vervolgens letterlijk rotsvast en volledig beschut voor de grote golven die stuk slaan op het rif.

Nadat we goed en wel vastliggen genietend van het prachtige plekje en uitzicht op het Nederlandse Sint Eustatius komt Dave aanroeien met de vraag of we een vers gevangen vis lusten. Ik niet, maar Jesse en Nicole hebben wel trek. Dus roeit Dave het rif op, vangt een mooie vis en maakt deze schoon bij ons op de boot. Om hem vervolgens gezamenlijk op te eten waarbij hij de nodige aanwijzingen aan Nicole geeft tijdens het bereiden ervan. De Heineken biertjes smaken hem ook goed, hij krijgt een sixpack mee als bedankje.


Als we de volgende dag het strand oplopen staat Dave al klaar om ons een rondleiding te geven door Dieppe. We worden overal voorgesteld als zijn gasten en ontmoeten veel leuke mensen. Ook zien we vanaf een hoog punt hoe de boot er mooi bij ligt.

Onderweg praten we veel over de Golden Lemon, een voorheen prachtig hotel dat inmiddels behoorlijk vergaan is. We hadden er in de gids al over gelezen, maar de echte verhalen erover zijn een stuk spannender (schipbreuk, moord, oplichting, etc). We gaan het hotel ook even in, en bij het aanzien gaat het kriebelen. Een nieuw avontuur;-)?

Niet alleen het uitzicht, de harde wind en de mooie verhalen van de lokale bevolking maken het een spannend plekje dat we iedereen aanraden per eigen boot te bezoeken. Als ik terugkom van een rondje eiland om te kunnen uitklaren voor ons vertrek naar Sint Maarten raakt de schroef van de buitenboordmotor een steen en 'drift' ik 'away' de baai uit met een sterke stroom en wind in de rug. Al snel blijkt zo'n bootje niet gemaakt om mee te roeien, en alleen met de grootste moeite weet ik de kant te bereiken voordat ik in de verkeerde boot op Sint Eustatius land.

Daarna moeten we in de aantrekkende wind het anker zien los te krijgen om de nauwe pas uit te varen, dat gaat gelukkig heel soepel. Een snelle tocht brengt ons in Sint Maarten, maar ook in het donker geven de Eclipse en de Rising Sun zoveel licht dat we er veilig naast kunnen ankeren voor de nacht.

1 opmerking: