donderdag 7 februari 2013

Afscheid nemen van de boot

Gisteren moest ik even bij de Lagoon Marina zijn, en terwijl ik daar de auto parkeer lijkt de boot mij zielig aan te kijken vanaf de mooring, een raar gevoel. Vandaag gaan we met z'n drietjes de laatste spulletjes halen en brengen. De laatste keer dat we op de boot zijn dus. De boot waarop we sinds het verlaten van de fabriek in Les Sables d´Olonnes zo intensief geleefd en gevaren hebben. Vanaf het Lagoonies terras ziet ook Jesse zijn drijvende speelhut weer liggen.


Zo gauw we de boot opstappen wil Jesse nog maar één ding. Schoonmaken! Ik weet niet of dat nu komt omdat hij zoveel lol heeft gehad met de David en Gudrun, de nieuwe eigenaren, dat hij de boot wilt poetsen. Of komt het doordat hij het concept van centjes verdienen nu echt begrepen heeft? Lief is het sowieso, hij poetst echt of zijn leven ervan af hangt.


 Het maken van een laatste groepsfoto is dan ook een hele klus, want dat betekent dat hij even moet stoppen met werken. En dat gaat niet zonder slag of stoot. Letterlijk.


Na een afscheidsrondje door de boot sluit ik met Jesse de boot voor de laatste keer af en varen we terug in de geleende dinghy. Heel apart om zo de boot achter te laten. We eten vervolgens een lekker ijsje en de rest van de dag rijden we het eiland rond. Om uiteindelijk net niet in een mooie timeshare-droom te stappen, maar daarover later meer....2 opmerkingen:

 1. Beste Yme, Nicole en Jesse,

  Wat een verrassende ontwikkeling en zo snel verkocht! Elkaar weliswaar niet varend gezien maar wel jullie blog gevolgd na de vertrekkersdag van november 2011. Succes met jullie nieuwe plannen.

  Suzan en Hans
  s.y. Sobat Kras

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank, en we zullen snel weer gaan reizen met een nieuwe boot. Deze zomer jullie ongetwijfeld ergens gepasseerd in portugal? Jullie ook nog oversteken?

  BeantwoordenVerwijderen