woensdag 20 maart 2013

Gaat dit de nieuwe Drift Away worden?

We zijn inmiddels alweer een maand thuis aan de Driftweg. Het is verbazend hoe snel het gevoel van reizen met de boot alleen nog maar een herinnering is, zeker nu de boot ook echt verkocht is. Jesse gaat naar de creche alsof het nooit anders geweest is, wij zijn druk bezig met verhuizen, alles op orde krijgen, en leuke nieuwe zakelijke dingen. Maar natuurlijk ook met een nieuwe boot;-)

Al voor dat we met de boot vertrokken speelde in mijn achterhoofd een idee voor een heel ander soort schip, en dat idee heb ik gedurende de reis verder uitgewerkt samen met een ontwerper, Evert-Jan Boot. Uitgangspunten voor het ontwerp waren de mogelijkheid om op vele verschillende mooie plekken te varen zonder lang te hoeven reizen, tijdens alle seizoenen los te kunnen gooien, stil & schoon te motoren, niets meer te hoeven poetsen, lakken, verversen of vervangen, en met de potentie om deze ook te gaan bouwen en verkopen aan mensen met dezelfde soort wensen... Het resultaat, de A10, is een in aluminium gebouwd motorscheepje, trailerbaar, elektrisch aangedreven, goed geisoleerd, met een lage (Amsterdamse) kruiphoogte, veilig op ruimer water, en vol met batterijen en zonnepanelen. Meer specificaties staan op de Arviro 10 website.


De afgelopen dagen heb ik het ontwerp op een aantal plekken gepubliceerd en daar komen vele positieve reacties op. Op dit moment zijn we in gesprek met meerdere bedrijven voor de bouw van de boot en de levering van verschillende, vaak vernieuwende, systemen. De tijd voor volledig elektrisch aangedreven boten lijkt inmiddels wel aangebroken, al zijn sommige onderdelen nu nog vrij prijzig. Maar die prijzen gaan om verschillende redenen naar beneden, en dat maakt het een leuk moment om een schip als dit te laten bouwen en te promoten.

Het is nog niet definitief dat we dit gaan doen, maar we hebben gemerkt dat het leuk en nuttig is om de plannen met veel mensen te delen. Dus alle feedback is welkom!

4 opmerkingen:

  1. Qua batterijen, dit een interessant bedrijf? http://www.estechnologies.nl/?ESTechnologies_LiPo_batteries Ik heb ze een keer gesproken voor een verhaal, dus als je contactpersoon nodig hebt, laat maar weten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ken ze niet, maar ziet er interesssant uit. Al hangt het een beetje van de prijslijst af;-) Stuur ze mijn gegevens maar, ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, ik sluit niet uit dat er nog een keer een kite gebruikt gaat worden, maar voorlopig is het even zeilen op de zon;-)

    BeantwoordenVerwijderen