zondag 27 oktober 2013

De boot is steeds langer aan het worden

Niet letterlijk natuurlijk, maar voor het gevoel wel. Het interieur zit er nu nagenoeg helemaal in, de afwerking is begonnen. Ook het schrootjesplafond is aangebracht, in lange banen, waardoor er nog wat meer lengte in het smalle schip komt. Benieuwd hoe dat straks uitpakt en voelt wanneer ook de ramen er ingezet zijn.


De schrootjes waren wat zwaarder dan we ons beseft hadden bij het uitkiezen van dit plafond, en dat maakt het gewichtsplaatje wel steeds spannender worden. We vinden het erg mooi, dat maakt weer wat goed natuurlijk. Hieronder nog even van voren naar achteren.


Ook Jesse is vast zijn favoriete plekjes in de boot aan het vinden, na twee keer meegeweest te zijn wil hij nu later ook 'Bob de Botenbouwer zijn'. Daar kunnen we geen bezwaar tegen hebben natuurlijk.


En ook zijn we vast het uit-het-raam-hangen aan het oefenen....


Even controleren hoe het bed in de voorpunt bevalt, groot en lang genoeg in ieder geval.


Net als de keukenkast onder de dubbele spoelbak.De stuurstand staat nu ook geheel, nog zonder lijstwerk dat de iPad moet verhinderen ervan af te glijden...


De draden die uit het plafond hangen zijn voor de dimbare led-verlichting, maar de bestelde lampjes bleken toch iets te groot en tevens zonder geintegreerde schakelaar. Dus die gaan we ruilen.


Komende twee weken is de timmerman nog druk bezig, maar Jesse is in ieder geval zeer tevreden met de voortgang. Goedgekeurd.


Nog even het plafond van buitenaf gezien...
6 opmerkingen:

 1. Wauw... dat gaat goed en ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Yme en Nicole, dat wordt mooi zeg! Zo'n karakteristiek ontwerp.
  Ik las dat jullie een vergunning hebben gekregen voor de Amsterdamse grachten. Dat is helemaal uniek. Er is in geen jaren meer een nieuwe vergunning uitgegeven. Wat knap dat jullie dat voor elkaar hebben gekregen. Super compliment voor zo'n innovatief schip.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zie dat jullie een huis zoeken de komende maanden, of is dat niet voor jullie zelf? Deze zomer weg?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja voor ons, om periode tussen oplevering van onze woning en aan boord wonen (vanaf begin/half mei) te overbruggen. Half juni / begin juli vertrekken we... eindelijk. Varen jullie dan al met de nwe Drift Away? Wij liggen een haven verder westelijk van jullie, op de grens van Amsterdam/Zaandam. Kunnen we elkaar nog even opzoeken. Ben wel benieuwd nu ik de foto''s heb gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Komen we zeker nog een keer langsvaren, vanaf de kerst ligt ie in de Amsterdam Marina.


  Leuk dat jullie nu gaan!

  BeantwoordenVerwijderen