vrijdag 4 oktober 2013

We timmeren lekker verder aan de boot

Inmiddels heb ik ook zelf de strak geplakte zonnepanelen kunnen bewonderen, bijzonder om te bedenken dat de boot straks vooruit gaat puur op basis van het inkomende zonlicht. Zeilen op de zon, je stoot je hoofd niet meer tegen een giek;-)


Het timmerwerk vordert snel, veel van de isolatie is aangebracht en de ondervloer ligt ook al zodat we wat makkelijker kunnen lopen.


Ook staan de wanden van de keukenblokken reeds tegen de natte cel aan.


De keukenblokken zelf zijn inmiddel ook nagenoeg klaar, al schrok men (en ik ook) even van het gewicht van de combimagnetron die in dat grote gat gaat komen...


Het is hoog tijd dat we op zoek gaan naar een mooi stuurwiel(tje), de stuurstand is namenlijk ook klaar om geplaatst te worden.


Ook het opmeten van de stoffering komt nu op de agenda, altijd weer lastig om de juiste stoffen en kleuren te kiezen. En het geplande dag & nacht OceanAir systeem om de ramen te verduisteren gaat helaas niet op alle ramen passen... Iets nieuws bedenken dus.


Op de foto hierboven zie je ook allerlei bekabeling uit het dak komen, afkomstig van de zonnepanelen (nog door een folie afgedekt) die je hieronder nog even van opzij kunt zien.


Vanochtend werd ik gebeld door Anton Schiere van het Online Magazine Elektrisch & Hybride Varen. Hij wilde wat foto's van de boot gebruiken voor zijn presentatie op PlugBoat 2013, een conferentie over elektrisch varen in Nice volgende week. Helaas kan ik er zelf niet bij zijn, maar natuurlijk wel leuk dat de nieuwe boot daar al zichtbaar is!

4 opmerkingen:

  1. Goed initiatief Yme! Benieuwd straks naar het eindresultaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig project, ik vind de boot nu al een mooi ontwerp samen met die alulook en glanzende panelen, je ziet hem al door de golven koersen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, al kan ik niet wachten totdat we dat echt gaan doen...

    BeantwoordenVerwijderen