zondag 8 december 2013

We kunnen sturen, gassen, plassen, lopen, douchen en afwassen

Voordat we starten aan een weekendje Vlieland ter ere van het feit dat we precies één jaar getrouwd zijn rijden we eerst nog even naar Grou om te kijken hoe het staat met de laatste loodjes. Een hoop zaken komen nu snel op hun plek nadat het interieur is afgerond en dat is leuk om te zien. Zo worden alle systemen nu gekoppeld, en dus zien we veel netjes aangelegde draadjes.


En gaan ook de informatieschermpje hun werk (een beetje) doen. Het leuke aan dit net geintroduceerde Victron Color Control scherm is overigens dat alle systeemgegevens straks live op de website te zien zullen zijn. Opbrengst van de zonnepanelen, verbuik tijdens het varen, wanneer we aan het stopcontact liggen, etc..

Ook kunnen we inmiddels sturen, en gas geven niet te vergeten. Verder blijft het dashboard helemaal leeg trouwens, geen knopjes en metertjes meer. Je ziet alleen rechtsboven een stekkerdoorvoer. Alle systemen ontsluiten draadloos hun gegevens, en die kunnen we vervolgens presenteren op de iPad of laptop.


De Marinedeck 2000 vloer ligt inmiddels, zowel binnen als buiten. Het is, vanwege onder meer het gewicht, geen echt teak maar een kurkvloer. Alleen nog even oppassen dat we niet op de accu's gaan staan...


Gelukkig kunnen we nu ook echt afwassen, de draai- en uitneembare mengkraan is geinstalleerd. Net zo mooi als thuis. Het kan geen kwaad dat we 1100 liter drinkwater kunnen opslaan...


Iets verder naar achteren zien we nu ook dat het elektrische toiletsysteem geinstalleerd is, geen manueel gedraai en gepomp meer zoals voorheen. De leidingen aan de linkerkant zijn voor het wasbakje, de bediening voor het toilet zit tegen de wand.


Aan de overkant is de thermostaatkraan voor de douche geplaatst, erg mooi maar wel een beetje zwaar helaas. En ook hier zullen de grote watertanks goed van pas komen...


Na het doorspoelen van het toilet zullen we dit niet naar buiten lozen, maar opgevangen in een vuilwatertank. Ook die zit erin, onder de kuipbank, en rechts daarvan zie je het hydraulische systeem voor de besturing van de boot.


Volgende week zaterdag gaan we weer naar Grou, met een beetje geluk ligt de boot dan al in het water. Maar zijn we nog niet klaar;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten