maandag 28 april 2014

De boot is te zwaar maar drijft nog

Sinds de opening van Boot Holland begin februari is het erg druk geweest, zowel met de boot als qua werk en andere dingen. De beurs was een groot succes, de Drift Away lag er fantastich bij met een speciale Friesland-wrap. Veel persaandacht, de onthulling van de boot was dan ook de opening van de show.


Na een week veel mensen aan boord kon deze het water weer in, de enige boot die over het water kwam en ging....


Daarna direct naar Grou, op basis van de eerste ervaringen in Amsterdam en op het koude IJsselmeer waren er een aantal zaken die aangepast moesten worden. Allereerst een touwsnijder om al die plastic zakken kapot te maken voordat de boot stil komt te liggen.


Na alle laatste kleine dingetjes in Grou was het weer tijd om naar Amsterdam te varen.


De laatste loodjes wegen het zwaarst hadden we kennelijk veel letterlijker moeten nemen, want eenmaal op de weegschaal blijkt de boot 200 kilo te zwaar om te kunnen traileren. En dan rekenen we al met een echt lege boot, waar niets meer af te halen is... Erg jammer uiteraard, want dit betekent dat het niet zomaar mogelijk is de boot te traileren achter onze auto. Achteraf is het wel duidelijk hoe we dat gewicht hadden kunnen besparen, maar dat is achteraf....


De touwsnijder werkt overigens prima, het verwijderen van zakken uit de schroef gaat nu een stuk makkelijker;-)


Ook zijn we een eerste weekendje weg geweest met de boot, naar Oudekerk aan de Amstel. Het overnachten (begin maart) was nog wel koud echter.


Aangezien voorkomen beter is dan genezen hebben we ons ook aangesloten bij het Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen initiatief, met 10 andere boot hebben we een grote hoop aan zakken met plastic opgevist uit de grachten. Gaan we vaker doen!


Bij de recente opening van een mooie nieuwe tentoonstelling in Het Scheepvaartmuseum hadden we een ereplekje aan de passantensteiger.


Het eerste ongelukje hebben we ook gehad, een kademuur op de Singel was sterker dan onze aluminium romp. Die 'schade' was echter eenvoudig te herstellen.


Afsluitend zijn we ook de eerste elektrische sleepboot in Amsterdam. Omdat we af en toe toch ook willen zeilen is er een klein bootje bijgekomen, maar er ging iets mis met de motor waardoor de Drift Away haar eerste sleepje kon geven.


Last but not least, de Drift Away is nu ook beschikbaar voor prive rondvaarten. De eerste gasten zijn al aan boord geweest!

2 opmerkingen:

 1. Hoi Yme,
  wat een avonturen allemaal! Jullie Drift Away heeft al meer meegemaakt in een half jaar dan andere boten in hun hele carriere meemaken! Wij hopen half mei met onze Antares weer in Zaandam te liggen, misschien kunnen we rond die tijd eens afspreken bij jullie in de haven (kunnen we gelijk ook jullie nieuwe aanwinst bewonderen) of bij ons in de haven.
  Met groet, Walewijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Walewijn,

  Lijkt ons gezellig, we varen wel even langs als jullie aan boord zijn. Geef maar een seintje!

  Yme, Nicole & Jesse

  BeantwoordenVerwijderen