woensdag 4 juni 2014

Een weekendje op reis dichtbij huis

Sinds de tewaterlating is het er nog niet echt van gekomen om eens 'op reis' te gaan met de boot. Het mooie weer van afgelopen weekend was een goede aanleiding, evenals het feit dat de Mero ook op stap ging. En die hadden we (met de boot) niet meer gezien sinds Marina Rubicon, inmiddels al weer anderhalf jaar geleden... We hebben met ze afgesproken in Monnickendam, en aangezien we de boot eens willen gebruiken waarvoor hij gebouwd is gaan we binnendoor. Via Broek in Waterland, wat slootjes, bruggetjes en sluisjes. Heerlijk.


Al snel ligt de Drift Away langszij bij de Mero, het voelt vertrouwd ondanks het feit dat het de vorige keer met een andere Drift Away was... Jesse speelt al snel weer met Jule, Mette en Mats, en ook het ijsjes eten zijn ze nog niet verleerd.


Na een gezellig avondje gaan we de volgende dag vroeg op pad richting Muiden voor een lunch en bemanningswissel. Nicole en Jesse van boord, Carel en Geertje varen binnendoor mee terug naar Amsterdam. Onderweg is Jesse zeer druk bezig met het poetsen van de kuip, minstens twintig keer achter elkaar.De accu's laden lekker bij voor het Muiderslot, het is een zonnige dag en dus geen stekker nodig.


Via Weesp, Driemond en Diemen varen we verder, met ondertussen af en toe een iets te grote tegenligger.


Uiteindelijk liggen we zondagavond weer vast, en hebben we na 36 uur varen en leven op de boot zo'n 40% van de accucapaciteit gebruikt. Perfect dus, na 2 zonnige dagen zijn de accu's weer volgeladen, en hebben we al zo'n 6 weken niet meer aan het stopcontact hoeven liggen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten